- Оливье с индейкой
- Для рецепта вам потребуется:
- Рецепт приготовления:
- Рецепт салата «Оливье» с индейкой
- Рецепт салата «Оливье» с индейкой
- Ингредиенты
- Этапы приготовления
- Салат «Оливье» с индейкой
- Ингредиенты
- Фото готового блюда
- Оцените рецепт
- Пошаговый рецепт с фото
- Recipe for salad «Olivier» with turkey — step by step photos
- Olivier with turkey step by step with a photo at home
- Olivier salad with turkey and yoghurt
- RELATED ARTICLES:
- Ingredients
- Recipe
- «Olivier» with turkey and pickled cucumber
- Ingredients
- Step by step recipe with photo
- Festive salad with turkey and fresh cucumber
- Olivier with baked turkey
- Ingredients:
- Recipe:
- Olivier salad with turkey and capers
- Ingredients:
- How to cook «Olivier salad with turkey»
Оливье с индейкой
Для рецепта вам потребуется:
- индейка (филе) — 400г
- картофель — 4 шт. (среднего размера)
- морковь — 1 шт.
- зеленый горошек (консервированный) — 400г
- яйцо — 3 шт.
- огурец соленый — 3-4 шт. (небольшие)
- майонез — по вкусу
- зеленый лук — 2 шт.
- соль — по вкусу
- перец черный молотый — по вкусу
- зелень свежая — 5-6 веточек.
Рецепт приготовления:
Овощи вымыть, сложить в кастрюлю с подсоленной водой и сварить до готовности. Слить с них воду, и когда овощи остынут.
В отдельной кастрюле сварить яйца вкрутую (варить 10 минут после закипания). Сразу переложить в холодную воду, остудить и очистить.
Индейку натереть солью и перцем, обернуть в фольгу и запекать при 180С примерно 30 минут. Переложить готовое мясо в фольге на тарелку и дождаться, когда оно остынет.
Запеченное филе индейки порезать небольшими кубиками и сложить в салатник.
Такими же кубиками порезать огурец, вареные картошку, морковь и яйца вкрутую.
Добавить в салат консервированный зеленый горошек, мелко нарезанный соленый огурец и рубленый зеленый лук и зелень. Посолить и поперчи по вкусу, приправить майонезом и аккуратно перемешать. Готовый салат оливье с индейкой выложить на блюдо и подавать к столу. Приятного аппетита!
Источник
Рецепт салата «Оливье» с индейкой
Рецепт салата «Оливье» с индейкой
Все мы привыкли, что салат «Оливье» готовят с вареной колбасой. Однако есть множество вариаций этого блюда. Его готовят с ветчиной, мясом, говяжьим или свиным языком и даже с рыбой. Сегодня хочу поделиться рецептом салата «Оливье» с индейкой. Салатик получается очень вкусным и сытным, понравится многим. Попробуйте!
Ингредиенты
Этапы приготовления
Картофель и морковку вымыть и отварить в подсоленной воде до готовности (готовые овощи легко можно проколоть ножом или вилкой), затем остудить и очистить. Картофель нарезать мелкими кубиками. Также нарезать и морковку. Желательно, чтобы кубики были одинакового размера, так они более красиво будут смотреться в салате.
Яйца отварить вкрутую, остудить, очистить и мелко нарезать.
Солёные огурцы нарезать кубиками.
Лук очистить и нарезать очень мелко.
Филе индейки отварить в подсоленной воде до готовности. Я варила индейку 45 минут, время варки будет зависеть от возраста птицы. Готовое мясо должно легко прокалываться ножом. Вареное мясо остудить и нарезать небольшими кусочками.
В большую миску сложить картофель, морковь, яйца, консервированный горошек, лук, индейку и огурцы.
Добавить в салат майонез, посолить, поперчить по вкусу, хорошо перемешать и поставить в холодильник на пару часов, чтобы он остыл и настоялся.
Вкусный и сытный салат «Оливье» с индейкой готов. Разложить его по салатницам и можно подавать на стол.
Источник
Салат «Оливье» с индейкой
Ингредиенты
Индейка отварная — 300 грамм;
Морковь — 1 штука;
Картофель — 2 штуки;
Лук зеленый — 30 грамм;
Огурец соленый — 1 штука;
Яйцо куриное — 3 штуки;
Майонез — 150 грамм;
Фото готового блюда
Оцените рецепт
Пошаговый рецепт с фото
Со времен СССР мы привыкли, что всеми любимый салат «Оливье» готовят с вареной колбасой. Но на самом деле в оригинале колбасы никогда не было. Основными ингредиентами были: рябчики(дичь), раковые шейки, каперсы, зеленые оливки. Но у меня сегодня все гораздо проще. Рябчиков я заменю отварной индейкой. Яйца, картофель, соленые огурцы, морковь и зеленый лук оставлю. Вот такой получился у меня салат. Можно назвать его иначе, все равно очень вкусно.
Поскольку все ингредиенты я уже перечислила, начинаем готовить салат. Яйца варим вкрутую, охлаждаем, чистим и мелко нарезаем.
Морковь варим, охлаждаем и очищаем. Нарезаем мелким кубиком. Добавляем к отварным яйцам.
Картофель отвариваем в «мундире». Охлаждаем, чистим и так же нарезаем.
Зеленый лук моем и мелко режем. Кладем к остальным ингредиентам.
Один крупный или два небольших соленых или маринованных огурца мелко режем.
Отварную индейку нарезаем и добавляем в салат.
Салат солим, перчим и заправляем майонезом. Можно добавить немного сметаны.
Перемешиваем все ингредиенты салата.
Подаем салат на закуску в будни и праздники. Украшаем по вкусу.
Источник
Recipe for salad «Olivier» with turkey — step by step photos
Olivier with turkey step by step with a photo at home
Almost every New Year in our family is associated with «Olivier». No matter how hard I, as a hostess, tried to prepare new salads, my relatives again and again ask for “Olivier”.
Yes, this salad is a classic, which is associated precisely with the winter New Year’s feasts. Therefore, I cook it constantly, changing to a greater extent only the meat component.
Today I propose a recipe for Olivier with turkey. You can season the salad with sour cream, but then my family will not eat it. So there will be mayonnaise, the only thing, I will cook it myself according to one of these recipes.
Ingredients
- Boiled turkey 200 gr
- Carrots 1 pc
- Potatoes2 pcs
- Chicken egg 2 pcs
- Lightly salted cucumber3 pcs
- Bulb onion 1 pc
- Canned green peas 1 can
- Milk table mayonnaise 70 gr
Step-by-step recipe
Cut the boiled carrots into small cubes and put them in a bowl.
Cut the boiled potatoes into cubes and send them to the carrots.
Grind the boiled eggs and send them to a bowl to the previous products.
Cut the lightly salted cucumbers into cubes.
Chop the onions into cubes and send them to the rest of the vegetables.
We open a jar of peas, drain all the liquid and send it to the vegetables.
Boil the turkey in salted water with spices in advance, cool and cut into cubes.
Everything, the salad with the turkey is ready, before serving it, grease it with mayonnaise.
Bon appetit!
Olivier salad with turkey and yoghurt
Perhaps not a single New Year’s feast is complete without the traditional Olivier salad. This salad is considered a classic on the New Year’s table and, according to tradition, is prepared with boiled sausage. I deviated from the rules a little and cooked it with turkey. And I dressed it not with mayonnaise, but with Greek yogurt. It turned out very tasty and less high in calories. Olivier with turkey is in no way inferior to the traditional recipe and is quite suitable for pp menus.
RELATED ARTICLES:
Ingredients
— turkey fillet | 150 g |
— potatoes | 1 piece. |
— carrot | 1 piece. |
— egg | 2 piece. |
— pickled cucumber | 2 piece. |
— green peas | 3 tbsp. |
— yogurt | 3 tbsp. |
Recipe
1. Turkey fillet must be boiled, cooled, you can do it in advance. I had a turkey breast, I boiled it with spices. The meat went into the salad, and the broth was left for the preparation of second courses.
2. For two small portions of Olivier salad, you need two eggs, small potatoes and carrots. Boil vegetables and eggs until tender.
3. Cool boiled vegetables, peel and cut into small cubes. Peel and chop the eggs, leave one yolk for garnish.
4. Cut the turkey breast or fillet into small pieces.
5. In a salad bowl, add green peas and chopped pickles to the rest of the ingredients.
.
6. For salad dressing choose classic yogurt without additives. Add salt and black pepper as desired
.
7. Mix all ingredients well. Let the salad brew for 5-10 minutes, you can put it in the refrigerator for this time. Put the salad through the pastry ring and decorate its cap with crushed yolk. Enjoy your meal.
«Olivier» with turkey and pickled cucumber
Ingredients
Boiled turkey — 300 grams;
Carrots — 1 piece;
Potatoes — 2 pieces;
Green onions — 30 grams;
Pickled cucumber — 1 piece;
Chicken egg — 3 pieces;
Mayonnaise — 150 grams;
Step by step recipe with photo
Since the times of the USSR, we have become accustomed to the fact that everyone’s favorite salad «Olivier» is prepared with boiled sausage. But in fact, there was never any sausage in the original. The main ingredients were: hazel grouse (game), crayfish tails, capers, green olives. But today everything is much simpler for me. I will replace the hazel grouse with boiled turkey. I will leave eggs, potatoes, pickles, carrots and green onions. This is how my salad turned out. You can call it differently, it’s still very tasty.
Since I have already listed all the ingredients, we begin to prepare the salad. Cook eggs hard-boiled, cool, peel and finely chop.
Boil carrots, cool and peel. Cut into small cubes. Add to boiled eggs.
Boil the potatoes in their «uniform». We cool, clean and cut in the same way.
Wash green onions and chop finely. We put it with the rest of the ingredients.
Finely chop one large or two small pickled or pickled cucumbers.
Chop the boiled turkey and add to the salad.
Salt, pepper and season with mayonnaise. You can add a little sour cream.
Mix all the ingredients of the salad.
We serve salad as a snack on weekdays and holidays. We decorate to taste.
Festive salad with turkey and fresh cucumber
Olivier is perhaps the most famous New Year’s dish in our country! The combination of tender meat and vegetables gives it a harmonious, soft taste. Olivier with turkey and homemade mayonnaise is an opportunity to surprise guests and loved ones and show your care. This salad contains no artificial ingredients — and must be created with love!
Ingredients:
700-800 g turkey breast tenderloin
8 eggs
6 medium potatoes
2 large carrots
400 g frozen green peas
8 crispy pickled cucumbers
1 large fresh long-fruited cucumber
1 large white onion
melted butter
vinegar
salt
Instructions for cooking:
1. Dry the turkey fillet with paper towels, rub with salt and ghee. Fry in a skillet over medium heat, turning every 3 minutes, almost until tender (do not overcook!). Place on a board, cover loosely with foil and cool. Then cut into 1,5 cm cubes.
2. Peel the fresh cucumber, cut into 1 cm cubes, place in a colander, salt, stir and drain in the sink for 1 hour. Cut the pickled cucumbers into cubes of the same size.
3. Boil potatoes and carrots in their uniforms, cool, peel, cut into 1 cm cubes. Boil hard-boiled eggs, cool under running cold water, peel and chop. Set aside two or three yolks for decoration. Peel and finely chop the onion. Place in a bowl, pour in 4 tbsp. l. vinegar, pour boiling water over. After 30 sec. fold on a sieve, rinse with cold water and dry. Pour green peas with boiling water for 5 minutes, discard in a colander and dry. For mayonnaise, all ingredients should be at room temperature. Place the egg, mustard, vinegar, sugar and salt in a blender glass. Pour in 100 ml of oil, beat until smooth. Pour in remaining butter, whisk into emulsion and refrigerate. If the mayonnaise seems too thick for you, add a couple of tablespoons of warm water to it. Mix all prepared foods, season with mayonnaise to taste, put in a large bowl, tighten with plastic wrap, let it brew in the refrigerator for 1 to 4 hours. Before serving, sprinkle the top with crumbled yolk.
Olivier with baked turkey
For Olivier salad, turkey fillet is better baked than boiled. Then the meat will turn out to be juicier, and if you preliminarily marinate it slightly in a mixture of spices, then it will also be more aromatic. The rest of the recipe for Olivier with turkey fillet is not much different from the usual meat salad.
Ingredients:
- turkey (fillet) — 400g
- potatoes — 4 pcs. (medium size)
- carrots — 1 pieces.
- green peas (canned) — 400g
- egg — 3 pieces.
- pickled cucumber — 3-4 pcs. (small)
- mayonnaise — to taste
- green onions — 2 pcs.
- salt — to taste
- ground black pepper — to taste
- fresh greens — 5-6 branches.
Recipe:
Wash the vegetables, put them in a saucepan with salted water and cook until tender. Drain the water from them, and when the vegetables have cooled.
Boil hard-boiled eggs in a separate saucepan (cook for 10 minutes after boiling). Transfer immediately to cold water, cool and clean.
Rub the turkey with salt and pepper, wrap in foil and bake at 180C for about 30 minutes. Transfer the cooked meat in foil to a plate and wait until it cools.
Cut the baked turkey fillet into small cubes and put in a salad bowl.
Cut a cucumber, boiled potatoes, carrots and hard-boiled eggs into the same cubes.
Add canned green peas, finely chopped pickled cucumber and chopped green onions and herbs to the salad. Season with salt and pepper to taste, season with mayonnaise and mix gently. Put the prepared salad Olivier with turkey on a dish and serve. Bon Appetit!
Olivier salad with turkey and capers
Olivier is one of the most popular salads for all occasions. Whether it is a festive table or an everyday lunch, it will never be superfluous. Its history goes back a couple of centuries.
In order to prepare a traditional salad with turkey, first boil the necessary ingredients — hard-boiled eggs for 10-12 minutes, turkey with spices until tender, jacket potatoes and carrots until soft. For the rest, follow my recipe for how to make an Olivier salad with turkey.
Ingredients:
- Turkey meat — 400 gram
- Medium potatoes — 3-4 pieces
- Eggs — 3-4 Pieces
- Carrots — 1 Piece
- Fresh cucumber — 1-2 Pieces
- Canned green peas — 150-200 Grams
- Canned capers — 80-100 Grams
- Mayonnaise — 250-300 Grams
- Green onion — To taste
How to cook «Olivier salad with turkey»
Boil the vegetables and turkey meat before slicing them. Boil the turkey with pepper and bay leaf, potatoes — in their skins, and eggs — hard-boiled.
Cut meat, cucumbers, carrots, potatoes and boiled eggs into small cubes.
Add the peas and capers without liquid to the chopped ingredients.
Mix everything well and season with mayonnaise. Sprinkle the salad with chopped green onions on top before serving. Bon Appetit!
- https://cook-and-clean.ru/olive-s-indejkoj/
- https://buljon.ru/recipe/1255
- https://www.iamcook.ru/showrecipe/4374
- https://pava-pava.com/recipes/prazdnichnyy-olive-s-indeykoy/
- https://www.gotovim.ru/sbs/olivesindeykoy.shtml
- https://povar.ru/recipes/salat_olive_s_indeikoi-37577.html
Share the link to the article on social networks
Источник